Minen met je mobiel

Minen met je mobiel? Het kan!

Alhoewel je voor het echte mining werk een flinke mining rig, een zware installatie met sterke grafische kaarten of CPU’s, nodig hebt.
Bij Electroneum kan je echter gebruik maken van je mobiele telefoon.

Wat is minen?

Minen, of om in de crypto termen te blijven; mining, is het vastleggen en verwerken van de transacties in de blockchain.

Zie de blockchain als een groot logboek waarin alle transacties worden vastgelegd. Dit logboek kan in principe door iedereen worden beheerd. Iedereen die zijn/haar computer beschikbaar stelt kan mede-beheerder worden van de blockchain. Hierdoor worden alle transacties geverifieerd en wordt het maken van een dubbele transactie en fraude onmogelijk gemaakt. Door zware berekeningen worden de transacties geverifieerd en wordt als beloning een bepaalde fee betaald aan de miner.

Minen van ETN – Electroneum

Electroneum (ETN) is ontstaan in Engeland en is een cryptocurrency net zoals Bitcoin. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin zijn de transactie kosten bij ETN minimaal. Hierdoor is ETN uitermate geschikt voor het maken van micro transacties.

Voor het minen van ETN is ook zwaarder geschut nodig. Echter heeft ETN ook een light versie gemaakt voor je mobiele telefoon. Officieel mine je namelijk niet echt met je telefoon. Je telefoon zou namelijk oververhit raken, de batterij zou snel leeglopen en je databundel in no-time leeg zijn getrokken.

Bij ETN hebben ze een simulator gemaakt. Hiermee wordt je apparaat regelmatig gescanned op de snelheid en kracht van je telefoon en op basis daarvan wordt een simulatie gemaakt wat je in het echt zou minen.
Nu is een simulatie natuurlijk niet echt, dus blijft je telefoon gewoon koel en je databundel en batterij bijna onaangetast. Echter ontvang je wel echt de coins die je hebt gemined!

electroneum mining

 

Kortom; wel de voordelen, niet de nadelen. Zie het als een soort waardering voor je betrokkenheid bij ETN!

Onze test

Wij hebben het minen getest met de Samsung S8+ en zijn positief over de uitkomsten!

We zien het verbruik van de batterij op 1% staan en het data gebruik rond de 100kb. Dat is minimaal en lager dan bijna elke app die wij hebben draaien.
Wij hebben om en nabij 1-2 ETN per dag kunnen minen. 1 ETN is op zich niet heel veel als we kijken naar de huidige koers. Echter kost het vrijwel niets en Electroneum heeft zeker potentie om tot grotere hoogtes te stijgen!

Wanneer je ook ETN gaat minen gebruik dan de volgende promo code; CAD783
De promo code voer je alsvolgt in:

add promo code for electroneum

Na het invoeren ontvang je de eerste ETN als welkom cadeau.

Happy mining!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: